Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2018  
         
  Articol:   OSPĂȚUL TEXTUAL: CENTENARUL JAMES JOYCE ÎN PUBLICISTICA ROMÂNEASCĂ / FEASTING ON THE TEXT: THE ULYSSES CENTENARY IN ROMANIAN PERIODICALS.

Autori:  ELENA PĂCURAR.
 
       
         
  Rezumat:  
Ospățul textual: centenarul James Joyce în publicistica românească. Lucrarea operează o selecție a câtorva reviste și ziare românești care au dedicat spațiu editorial ficțiunii scriitorului James Joyce. Analiza noastră, care face referire inclusiv la câteva dintre temele abordate de aceste reviste în jurul centenarului Joyce, reflectă o schimbare de percepție în studiile joyceene în general. Această modificare vizează receptarea lui Joyce ca scriitor irlandez și/sau irlandezo-european a cărui apartenență la o cultură specifică este temelia modernității și a inovației sale stilistice.

Cuvinte-cheie: receptare, traducere, periodice românești, modernism irlandez, canonul european
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă