Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2015  
         
  Articol:   LORENZINO/LORENZACCIO, UN OM ÎN SLUJBA CETĂŢII? LORENZINO DE MÉDICIS (FLORENŢA 1514-VENEŢIA 1548), APOLOGIA (1539?) / LORENZINO/LORENZACCIO, UN HOMME AU SERVICE DE LA CITÉ? LORENZINO DE MÉDICIS (FLORENCE 1514-VENISE 1548), APOLOGIA (1539?).

Autori:  THEA PICQUET.
 
       
         
  Rezumat:  Lorenzino/Lorenzaccio, un om în slujba Cetății? Lorenzino de Médicis (Florența 1514-Veneția 1548), Apologia (1539?). După modelul din Apologia lui Socrate, unde Platon îl aduce în scenă pe celebrul filozof care se apără pe sine însuși în procesul care începe cu condamnarea sa la a bea cucută, cea a lui Lorenzino de Médicis (1539 ?) se concentrează asupra propriei sale apărări. Acesta respinge acuzația că și-a asasinat o rudă și demonstrează că a acționat împotriva tiraniei lui Alexandru și, asemeni unui nou Brutus, pentru libertatea Cetății sale.

Cuvinte cheie : Renaștere, Gândire politică, Florența, Médicis.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă