Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2015  
         
  Articol:   NUME DE CULORI ÎN CĂRŢILE DE BUCATE ROMÂNEŞTI / ON THE NAMES OF COLOURS IN ROMANIAN COOKBOOKS.

Autori:  MARIANA NEȚ.
 
       
         
  Rezumat:  Nume de culori în cărțile de bucate românești. Articolul se ocupă de câteva nume de culori identificate în cărți de bucate românești de-a lungul unui secol și jumătate și vizează relații de echivalență între lexeme, considerate tipice pentru subcodul gastronomic.

Cuvinte cheie: culori, gastronomie, sinonimie contextuală, stil funcțional.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă