Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2015  
         
  Articol:   STRATEGII SUBVERSIVE ÎN CONFIGURAREA POLIFONICĂ A ESEULUI POETIC / SUBVERSIVE STRATEGIES IN THE POLYPHONIC CONFIGURATION OF THE POETICAL ESSAY.

Autori:  LUMINITA CHIOREAN.
 
       
         
  Rezumat:  Strategii subversive în configurarea polifonică a eseului poetic. Printr-o analiza textuală aplicată câtorva eseuri stănesciene din volumul Fiziologia poeziei, autoarea propune interpretarea fenomenului polifonic ca particularitate a discursului eseistic stănescian. Prin strategii subversive ca multiplicarea, dedublarea și disimularea instanțelor enunțiative, sunt evidențiate căile fundamentale în producerea polifoniei textuale. Importanța acestui demers constă în configurarea conștiinței poetice, ipostaze derulate dinspre o conștiință de sine către conștiința poetică, cu aspectele: imaginantă și perceptivă.

Cuvinte-cheie: rețea comunicativă și configurare polifonică; instanță enunțiativă; actanți: eu eseistic, cititor; strategii subversive: multiplicare, dedublare, disimulare.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă