Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2014  
         
  Articol:   CONSTRUIREA ŞI EXPLOATAREA UNUI CORPUS ORAL ÎN SITUAŢII DE DEGUSTĂRI DE VIN : PROIECTUL OENOLEX BOURGOGNE / CONSTRUIRE ET EXPLOITER UN CORPUS ORAL DE SITUATIONS DE DEGUSTATION : L’EXEMPLE D’OENOLEX BOURGOGNE.

Autori:  LAURENT GAUTIER.
 
       
         
  Rezumat:  Construirea şi exploatarea unui corpus oral în situaţii de degustări de vin : proiectul OenoLex Bourgogne. Acest articol propune discutarea problemelor întâlnite în construirea unui corpus plecând de la interacţiuni directe în situaţii concrete de degustări de vin. Prima parte prezintă contextul cercetării şi scopurile proiectului. Partea a doua schiţează întrebările cercetării şi obiectivele articolului. A treia parte vorbește despre înţelegerea comunicării specializate şi cum poate fi aplicată aceasta în discursul vinului. Partea a patra prezintă poziţia datelor colectate în termeni de proximitate şi distanţă. Partea a cincea se concentrează asupra primelor rezultate ale cercetării empirice. 

Cuvinte cheie: Specialized communication, corpus, oral interactions, oenology.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă