Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2014  
         
  Articol:   CORPUSUL PENTRU STUDIUL COMPARAT AL ÎNCHISORILOR DIN FRANȚA ȘI ROMÂNIA. PROVOCĂRI METODOLOGICE / LE CORPUS POUR L’ETUDE COMPARATIVE DES PRISONS FRANÇAISES ET ROUMAINES : DEFIS METHODOLOGIQUES.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Corpusul pentru studiul comparat al închisorilor din Franța și România. Provocări metodologice. Cercetarea noastră propune dezvoltarea a trei direcţii de analiză. Vom analiza conceptul de corpus în cazul studiului comparativ al mediului carceral şi vom descrie elementele care contribuie la înţelegerea punerii în practică a discursului carceral. Vom sublinia rigorile pe care le impune o astfel de cercetare, perspectivele exploatabile în funcţie de dificultăţile întâmpinate pentru a avea acces într-o « instituţie totală » (Goffman 1968 : 41). Vizând o abordare a problemei din perspectivă empirică şi comparativă, vom prezenta deţinutul ca subiect-vorbitor exprimându-şi identitatea discursivă şi ca actor social cunoscând gradual experienţa delincventă, experienţa şi existenţa carcerală. 

Cuvinte-cheie : corpus, discursul carceral, provocări metodologice.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă