Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2014  
         
  Articol:   TRAIECTORIA ADVERBULUI „MAINTENANT” SAU DUALISMUL UNEI CATEGORII GRAMATICALE / TRAJECTOIRE DE MAINTENANT OU LE DUALISME D’UNE CATÉGORIE MORPHOLOGIQUE.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Traiectoria adverbului „maintenant” sau dualismul unei categorii gramaticale. Prezentul articol își propune să demonstreze complexitatea adverbului „maintenant”, prin încercarea de a delimita câteva distincții, pe care le dorim pertinente, între utilizări. Mai mult decât atât, considerăm că un factor major în determinarea importanței acestuia îl reprezintă capacitatea de adaptare la contexte care nu îi sunt prestabilite, sau la situații pe care natura sa strict gramaticală nu le cunoaște. Prin urmare, dorim, în primă instanță, să surprindem această tranziție prin raportarea concretă la întrebuințări temporale, urmărind, ulterior, o schimbare de cadru, mai precis o redirecționare de tip discursiv, unde o forță nouă, argumentativă, este exploatată cu precădere în interviuri. 

Cuvinte cheie: adverb temporal, dualitate, tranziţie, marcator argumentativ, interviuri
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă