Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2013  
         
  Articol:   SUBORDONATELE AŞA-ZIS INTEROGATIVE DREPT COMPLEMENTE DE DEPENDENŢĂ / LES SUBORDONNÉES DITES INTERROGATIVES COMME COMPLÉMENTS DE DÉPENDANCE.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Subordonatele aşa-zis interogative drept complemente de dependenţă. În prezentul articol, susţin ideea conform căreia, nu doar în cazurile explicite « Dacă Q depinde de dacă P », dar de o manieră mai generală, o pretinsă « subordonată interogativă » reprezintă unul dintre cei doi poli ai unei relaţii distributive de dependenţă dintre doi poli dintre care fiecare este un ansamblu de propoziţii condiţionale şi condiţionate. În continuarea acestei sugestii, o « subordonată interogativă », pol evident, este întotdeauna legată de un alt pol, nu întotdeauna evident (a se citi nu întotdeauna marcat gramatical în enunţ), independent de care aceasta nu are sens.

Cuvinte cheie: subordonate interogative, distribuţia condiţionalelor, dependenţă.

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă