Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2011  
         
  Articol:   LITERATURA FEMININĂ ÎN VIZIUNEA CRITICĂ A LUI GEORGE CĂLINESCU / WOMEN WRITERS IN GEORGE CĂLINESCU’S LITERARY CRITICISM.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  „Literatura feminină în viziunea critică a lui George Călinescu”. Prezentul studiu analizează perspectiva lui George Călinescu asupra literaturii feminine, expusă atât în monumentala Istorie a literaturii române de la origini până în prezent, publicată iniţial în 1941, cât şi în alte texte critice. Opiniile criticului pe marginea acestui subiect, foarte sugestive pentru întreaga sa viziune, sunt relevante şi pentru cadrul istoric şi cultural al epocii. Fără a face referire la toate studiile şi articolele lui Călinescu dedicate operelor literare feminine, studiul prezintă principalele coordonate ce relevă viziunea de ansamblu a autorului asupra acestui subiect.

Cuvinte cheie: feminin, critică, Hortensia Papadat-Bengescu, fiziologic, moral. 

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă