Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2011  
         
  Articol:   ELEMENTE DE IDENTITATE FEMININĂ ÎN FANTOMINA DE ELIZA HAYWOOD / SHAPERS OF FEMALE IDENTITY IN ELIZA HAYWOOD’S FANTOMINA.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  „Elemente de identitate feminină în Fantomina de Eliza Haywood”. Eliza Haywood, cea care a împărţit scena literă cu autori precum Defoe, Swift, sau Pope, a fost cea mai prolifică scriitoare a secolului al optsprezecelea. Fin observator al relaţiilor umane, a scris deschis despre sexualitate, analizînd minuţios iubirea şi căsătoria în complexitatea lor. Fantomina e o povestire ce urmăreşte soarta unei eroine care, sub masca a patru femei distincte, asumîndu-şi patru identităţi diferite, seduce repetat bărbatul pe care-l iubeşte. Articolul analizează elementele care contribuie la dezvoltarea identităţii feminine în Fantomina de Eliza Haywood, insistînd asupra unor concepte precum corp, nume, feminin, relaţii interumane.

Cuvinte cheie: identitate, feminin, corp, relaţii interumane 

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă