Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2011  
         
  Articol:   “ISTORIE ŞI MEMORIE ÎN VECHIUL SUD. CONSTRUCŢII IDENTITARE FEMININE ÎN THE OLD ORDER DE KATHERINE ANNE PORTER” / HISTORY AND MEMORY IN THE OLD SOUTH: CONSTRUCTIONS OF FEMALE IDENTITY IN KATHERINE ANNE PORTER’S THE OLD ORDER.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  “Istorie şi memorie în vechiul Sud. Construcţii identitare feminine în The Old Order de Katherine Anne Porter”. Istoria şi memoria sunt, în viziunea scriitorilor americani din Sud, elemente dominante în procesul de formare a identităţii sudice. Tensiunea dintre obligaţiile ce provin din tradiţiile şi istoria familiei şi propriile idealuri marchează procesul dificil de maturizare a tânărului sudist. În acest context, formarea identităţii feminine este complicată şi mai mult de structura patriarhală a Sudului american, în care femeile şi sclavii se află, în diverse grade, bineînţeles, într-o poziţie de supunere faţă de stăpânul alb, identitatea lor fiind marcată de această subordonare. Scopul lucrării este de a examina formarea identităţii feminine în Sudul de dinaintea Războiului Civil aşa cu este prezentat de Katherine Anne Porter in ciclul de nuvele The Old Order.

Cuvinte cheie: Cultura Sudului American, identitate feminină, memorie, istorie, alteritate, rasă. 

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă