Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2011  
         
  Articol:   DINAMISMUL GUVERNATOR AL PATRIARHIEI ÎN IN THE EYE OF THE SUN DE AHDAF SOUEIF / THE GOVERNING DYNAMICS OF PATRIARCHY IN AHDAF SOUEIF’S IN THE EYE OF THE SUN.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  „Dinamismul guvernator al patriarhiei în In the Eye of the Sun de Ahdaf Soueif”. Probabil că experienţa femeilor egiptene înfăţişată de scriitoarea egipteană contemporană Ahdaf Soueif, scriitoare de limbă engleză, este în legătură direct cu statutul social al femeilor din lumea arabă. În “In the Eye of the Sun” (1992), Soueif spune povestea femeilor egiptene moderne, educate, de clasă medie, care se izbesc de problemele mariajului şi eşuează, ca mai apoi să îşi găsească calea spre descoperirea de sine. Drama lui Soueif nu are pretenţia de-a fi reuşit să submineze întru-totul mentalitatea patriarhală; în schimb, autoarea pare să fi ajuns la o înţelegere desăvârşită a dinamicii ce stimulează climatul cultural arab contemporan.

Cuvinte cheie: patriarhie, condiţionare epistemică, prezumţii şi aşteptări sociale, normă social.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă