Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2011  
         
  Articol:   LEGENDA LUI DEIRDRE ÎN OPERA LUI YEATS, SYNGE ŞI LADY GREGORY. O PERSPECTIVĂ TURCEASCĂ / THE DEIRDRE LEGEND REVISITED BY YEATS, SYNGE, AND LADY GREGORY. A TURKISH PERSPECTIVE.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  „Legenda lui Deirdre în opera lui Yeats, Synge şi Lady Gregory. O perspectivă turcească”. Lucrarea de faţă investighează modurile diferite de a prelucra legenda lui Deirdre, utilizate de trei autori irlandezi: Synge, Yeats şi Lady Gregory. Aceşti autori au în comun dorinţa de a demonstra valoarea artistică şi conceptuală a mitologiei irlandeze. De asemenea, considerăm că este important de subliniat rolul remarcabil pe care varianta idealizată a femeii irlandeze îl joacă în această mitologie, fapt cu o relevanţă specială pentru cititorul turc al acestor texte.

Cuvinte cheie: irlandez, mitologie, femeie, idealizare, eroic, dragoste, moarte.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă