Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2010  
         
  Articol:   OBSERVATII ÎN CEEA CE PRIVEȘTE TERMENII OFENSIVI ȘI DEROGATORI DIN LIMBA ENGLEZĂ ȘI ROMÂNĂ VS. VOCABULARUL EUFEMISTIC.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Autorul a cules cele mai pertinente exemple din dicționare comune monolingve cu scopul de a întări afirmația conform căreia limba engleză est foarte bogată în termeni cu o relevanță de demotivare și promovare. Un caz relevant este așa-numitul vocabular PC, care este în mod crescător mai similar în actualele jurnale românești. În contextul de față, autorul a încercat să demonstreze că relația evidentă în alegerea dicționarului PC de anglicisme cu trecere spre limba română contemporană poate fi exploatată în vederea promovării studiilor sociolingvistice.

Cuvinte cheie: termeni ofensivi și derogatori, eufemisme englezești și românești, politețe, cuvinte PC
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă