Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2009  
         
  Articol:   INFLUENŢA SINTAXEI LIMBII ENGLEZE ASUPRA UNOR PORECLE ROMÂNEŞTI ÎN VOGĂ.

Autori:  MELANIA DUMA.
 
       
         
  Rezumat:  Influenţa limbii engleze asupra unor porecle româneşti în vogă. Lucrarea în discuţie, îşi îndreaptă atenţia asupra problemei schimbării limbii. Influenţa limbii engleze în cazul alegerii unor porecle din lumea show-biz-ului românesc este cercetată întrucât relevă o schimbare a românilor atât la nivel lexical cât şi la nivel sintactic. Sintaxa romgleză este utilizată în contexte sociale care impugn o anumită individualitate a persoanei cu un trai mediu de viaţă, expunând cu toate acestea influenţe pragmatice interesante asupra culturii.

Cuvinte cheie: lipsa inserţiilor lexicale; structura frazei; schimbări lingvistice; poreclă; pragmatică culturală; variaţii ale gramaticii
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă