Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2007  
         
  Articol:   ISTORII SPAŢIALE ŞI SPAŢII ISTORICE ÎN „O ISTORIE A LUMII ÎN 10 ½ CAPITOLE” DE JULIAN BARNES / "LES PRODUCTIONS" CONTEMPORAINES DE L’HISTORICITÉ ET DE LA SPATIALITÉ DANS LE ROMAN DE JULIAN BARNES A HISTORY OF THE WORLD IN 10 ½ CHAPTERS.

Autori:  PETRONIA PETRAR.
 
       
         
  Rezumat:  S’appuyant sur A History of the World in 10 ½ Chapters de Julian Barnes, mon travail porte sur la manière dans laquelle le discours de la fiction est éminemment apte à révéler la relation réciproque entre "les productions" contemporaines de l’historicité et de la spatialité. Dans le roman de Barnes, les représentations spatiales fonctionnent comme figures de la subversion par leur contextualisation socioculturelle et temporelle. La multiple réflexivité du texte se transforme en une critique du sujet traditionnel, qui, par la production des histoires et l’appropriation de l’espace, efface son altérité radicale.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă