Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2020  
         
  Articol:   PROCESUL DE RESCRIERE ÎN ROMANUL ORICE LUCRU ÎȘI ARE VREMEA LUI DE KARL OVE KNAUSGÅRD. O ABORDARE FRACTALĂ / THE PROCESS OF REWRITING IN KARL OVE KNAUSGÅRD’S A TIME FOR EVERYTHING. A FRACTAL APPROACH.

Autori:  ROXANA-EMA DREVE.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbphilo.2020.3.05
Published Online: 2020-09-30
Published Print: 2020-09-30
pp. 65-78
FULL PDF

Procesul de rescriere în romanul Orice lucru își are vremea lui de Karl Ove Knausgård. O abordare fractală. Orice lucru își are vremea lui, cel de-al doilea roman al lui Knausgård, a fost adesea denumit o rescriere a Bibliei. Deși intertextul cu narațiunea biblică nu trebuie ignorat, credem că procesul de rescriere cuprinde și alte pasaje din textele publicate anterior sau din seria Lupta mea. În analiza noastră am pornit de la considerentul că Orice lucru își are vremea lui reprezintă o imagine fractală a scrierilor lui Knausgård și am încercat să interpretăm unele elemente legate de moarte, disperare și durere, pornind de la o abordare fractală. Scopul nostru a fost să demonstrăm că există o similaritate stochastică, atât la nivel micro, cât și macro.

Cuvinte-cheie: rescriere, fractal, creare, autenticitate, ficțiune
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă