Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2019  
         
  Articol:   ÎNȚELEGEREA FACTORILOR CE AU INFLUENȚAT CREȘTEREA TREPTATĂ A NUMĂRULUI DE STUDENȚI CARE DORESC SĂ OBȚINĂ O DIPLOMĂ DE LICENȚĂ ÎN LIMBA ȘI LITERATURA NORVEGIANĂ / UNDERSTANDING THE FACTORS THAT HAVE INFLUENCED THE GRADUAL INCREASE IN THE NUMBER OF STUDENTS WISHING TO BE GRANTED A BA IN NORWEGIAN LANGUAGE AND LITERATURE.

Autori:  SANDA TOMESCU BACIU, RALUCA POP, FARTEIN THORSEN ØVERLAND, ROXANA-EMA DREVE, RALUCA-DANIELA RĂDUȚ, IOANA-ANDREEA MUREȘAN.
 
       
         
  Rezumat:  Înțelegerea factorilor ce au influențat creșterea treptată a numărului de studenți care doresc să obțină o diplomă de licență în limba și literatura norvegiană. Acest studiu a dorit să identifice motivele care au determinat interesul crescut pentru studiul limbii norvegiene la Facultatea de Litere a Universității Babeș-Bolyai din ultimii ani. Conform datelor strânse de la cei 86 de respondenți, am aflat că studenții se înscriu din motive care țin atât de factori motivaționali intrinseci, cât și extrinseci. Faptul că la Cluj-Napoca se află singurul program de licență în limba și literatura norvegiană poate fi unul dintre motivele principale ale numărului tot mai mare de studenți. Șansele unor locuri de muncă bune (în străinătate și în România), precum și reputația Departamentului de Limbi și Literaturi Scandinave (internaționalizare și mobilități, metode de predare, activități extracurriculare, școli de vară etc.) contribuie constant la creșterea numărului de studenți.

Cuvinte-cheie: învățarea unei limbi străine, cercetare calitativă, metodă cantitativă, motivație, expectanțele studenților, oportunități de carieră, dezvoltare culturală, profesionalism.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă