Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2019  
         
  Articol:   SCRIIND CU ANIMALE: INEDITELE OPȚIUNI ALE LUI BARBEY D’AUREVILLY / ÉCRIRE AVEC LES ANIMAUX : LES CHOIX INATTENDUS DE BARBEY D’AUREVILLY.

Autori:  MARINELLA TERMITE.
 
       
         
  Rezumat:  Scriind cu animale: ineditele opțiuni ale lui Barbey d’Aurevilly. În paginile lui Jules Barbey d’Aurevilly, prezența animalelor face posibilă reconsiderarea formelor de coabitare scripturală dintre ființele umane și cele non-umane, într-un moment în care interesul pentru știință contribuie la dezvoltarea tot mai accentuată a unei culturi ce ține seama de impactul problematic asupra naturii. Nivelul de conștientizare ce rezultă de aici influențează abordarea și practica creatoare, ce se poziționează între cristalizările și corespondențele metaforice ale datelor naturale. Studiul de față își propune să analizeze aspectele cele mai neobișnuite ale codurilor identitare animaliere – în special ale celor reptiliene - și transformările lor pentru a ocoli prejudecățile pe care le pot implica moravurile și tonul conversației.

Cuvinte-cheie: Barbey d’Aurevilly, animale, reptile.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă