Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2018  
         
  Articol:   RÂNDURILE ENGLEZEȘTI ALE LUI EMMANUEL CARRÈRE: GREFA DIN ROMANUL BRAVOURE / LES LIGNES ANGLAISES D’EMMANUEL CARRÈRE : LA GREFFE DE BRAVOURE .

Autori:  MARINELLA TERMITE.
 
       
         
  Rezumat:  
Rândurile englezești ale lui Emmanuel Carrère: grefa din romanul Bravoure. Genul de intertextualitate pe care se sprijină instrumentarul de tip testamentar se bazează, în egală masură, pe transmiterea unei filiații programatice, ca și pe acele rețele creative apte să opereze în afara oricărei descendențe. Pagina scrisă este astfel supusă testului timpului și spațiului prin investigarea genezei, a transformărilor sale, dar mai cu seamă a mijloacelor scripturale de explorare a limitărilor și avantajelor intertextualității. Cum se citește scriind? Cum acționează moștenirea textuală asupra procesului de rescriere a oricărui text? Ce rămâne din Frankenstein-ul lui Mary Shelley în romanul Bravoure al lui Emmanuel Carrère?

Cuvinte-cheie: Emmanuel Carrère, Mary Shelley, Moștenire, Dezmoștenire
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă