Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2018  
         
  Articol:   BENVENUTO CELLINI (FLORENCE 1500-1571) ȘI REGELE FRANȚEI / BENVENUTO CELLINI (FLORENCE 1500-1571) ET LE ROI DE FRANCE.

Autori:  THÉA PICQUET.
 
       
         
  Rezumat:  
Benvenuto Cellini (Florence 1500-1571) și regele Franței. Benvenuto Cellini (Florența 1500-1571) este un artist și un scriitor renumit, celebru prin reprezentarea sculpturală a lui Perseu, statuie expusă în Piazza della Signoria din Florența. La fel ca Leonardo da Vinci, Rosso sau Primaticcio, el este invitat la curtea lui Francisc I. Obiectivul nostru este cel de a studia relațiile Florentinului cu generoasa sa gazdă rege al Franței, și de a arăta cum memoriile sale, cuprinse în La Vita (1558-1567), sunt, pe de o parte, un omagiu adus regelui Franței, iar pe de altă parte: o descriere a dificultăților Franței contemporane lui.

Cuvinte cheie: Renaștere, Florența, Franța, Francisc I.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă