Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2017  
         
  Articol:   RESCRIEREA MITOLOGIEI NORDICE - ROMANUL LUI SIRI PETTERSEN – ODINSBARN / RE-WRITING OLD NORSE MYTHOLOGY – SIRI PETTERSEN’S ODINSBARN.

Autori:  CRISTINA VIȘOVAN.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbphilo.2017.3.13

Published Online: 2017-09-30
Published Print: 2017-09-30

FULL PDF

Rescrierea mitologiei nordice - romanul lui Siri Pettersen – Odinsbarn. Articolul se concentrează asupra unuia dintre romanele norvegiene contemporane care rescriu mitologia nordică. El discută diferitele mituri sau elemente ale vechii mitologii care sunt rescrise într-o formă nouă, așa încât autoarea, Siri Pettersen, să poată crea o mythopoeia care, la prima vedere, pare nefamiliară dar care, la un nivel mai profund, trezește asocieri cu vechea mitologie nordică. Rezultatul este o lume fantastică care are multe dintre caracteristicile lumii în care trăim.

Cuvinte cheie: rescriere, mitologie nordică, Odin, mitul antropogonic, Valhalla, Ragnarok, Huldra, Yggdrasil, Bivrost
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă