Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2017  
         
  Articol:   LUPTA MEA – DE LA AUTOBIOGRAFIE LA BIOGRAFISM PERFORMATIV / MY STRUGGLE – FROM AUTOBIOGRAPHY TO PERFORMATIVE BIOGRAPHISM.

Autori:  ȘTEFANA POPA.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbphilo.2017.3.12

Published Online: 2017-09-30
Published Print: 2017-09-30

FULL PDF

Lupta Mea – de la autobiografie la biografism performativ. Articolul de față își propune să arate că proza în șase volume Lupta Mea, a autorului norvegian contemporan Karl Ove Knausgård, îndeplinește criteriile de analiză specifice mai multor (sub)-genuri literare. Se vor investiga particularitățile care problematizeaza localizarea operei intr un gen proxim și se vor examina trei posibile încadrări ale acesteia, ca autobiografie, autoficțiune și biografism performativ. Analiza va fi construită în special în contextul spațiului literar norvegian și scandinav, dar vor fi luate în considerare și perspective internaționale, atunci când va fi cazul.

Cuvinte cheie: autobiografie, autoficțiune, literatură norvegiană, pact ficțional, adevăr
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă