Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2017  
         
  Articol:   DESTRĂMÂND VISUL AMERICAN: AMERICA PRIN OCHII LUI KNUT HAMSUN / DECONSTRUCTING THE AMERICAN DREAM: AMERICA THROUGH KNUT HAMSUN’S EYES.

Autori:  IOANA-ANDREEA MUREȘAN.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbphilo.2017.3.11

Published Online: 2017-09-30
Published Print: 2017-09-30

FULL PDFDestrămând visul american: America prin ochii lui Knut Hamsun. Lucrarea de față analizează percepția lui Knut Hamsun asupra stilului de viață american așa cum a fost descrisă în volumul Fra det moderne Amerikas aandsliv (Din viața culturală a Americii moderne – tr.n.), publicat în Copenhaga în 1889, și într-una din nuvelele sale, Raedsel (Spaimă – tr.n.), pe care a publicat-o la cincisprezece ani după reîntoarcerea din America. Experiența lui Hamsun în America a fost destul de diferită de cea a majorității imigranților, dar acest articol demonstrează că observațiile scriitorului norvegian asupra vieții în Lumea Nouă, deși acide și înclinate spre critică, trebuie studiate pentru a dobândi o perspectivă mai largă asupra experienței imigranților în țara tuturor oportunităților.

Cuvinte cheie: Knut Hamsun, visul american, literature imigrației, America, norvegieni în America
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă