Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2017  
         
  Articol:   RELAŢIA TEXT – PICTURĂ ÎN ROMANUL GRAFIC CHERMEZĂ ÎN PARADIS DE BIRGIT WEYHE / LA RELATION TEXTE-IMAGE DANS LE ROMAN GRAPHIQUE KERMESSE AU PARADIS DE BIRGIT WEYHE.

Autori:  NATHALIE SCHNITZER.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbphilo.2017.3.07

Published Online: 2017-09-30
Published Print: 2017-09-30

FULL PDF

Relaţia text – pictură în romanul grafic Chermeză în paradis de Birgit Weyhe. Romanul grafic cunoaște un succes remarcabil în Germania la începutul anilor ’90. Acest articol se concentrează asupra activității unui reprezentant al noii generații de autori, care contribuie la renașterea genului în această țară. Reflecția noastră se îndreptă spre relațiile complexe dintre text și imagine în Chermeză în paradis. Dacă banda desenată este în mod tradițional percepută ca o lectură facilă, destinată unei audiențe tinere sau puțin familiarizată cu lectura, analiza corpusului arată că nu un astfel de destinatar este vizat de Birgit Weyhe. În Chermeză în paradis, funcția imaginii nu este aceea de a facilita înțelegerea verbului, ci de a-l îmbogăți, fie prin întărirea dimensiunii implicite deja perceptibilă în text, fie prin reorientarea interpretării și transformarea acestui conținut care nu ar fi fost decodificabil fără imaginile asociate.

Cuvinte cheie: bandă desenată, roman grafic, imagine, implicit, conotație, subînțeles, lingvistică
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă