Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2017  
         
  Articol:   ÎN ȚARA REBELILOR : UN ROMAN GRAFIC ÎN SERVICIUL UE? / IM LAND DER REBELLEN : UN ROMAN GRAPHIQUE AU SERVICE DE L’UE ?.

Autori:  INGEBORG RABENSTEIN-MICHEL.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbphilo.2017.3.02

Published Online: 2017-09-30
Published Print: 2017-09-30

FULL PDF

În Țara Rebelilor : un roman grafic în serviciul UE? Im Land der Rebellen (În Țara Rebelilor) face parte dintre cel paisprezece titluri pe care le propune UE Bookshop în colecția sa de BD. Acest album care urmărește, sub formă de cutii și bule, o intervenție umanitară după un dezastru natural într-o zonă de conflict armat, este în mod clar conceput ca un instrument de comunicare destinat unui public, tânăr care ar trebui să fie atras sau chiar sedus de acest suport. Intenția de a genera empatie sau chiar angajament, fără îndoială lăudabilă, cunoaște totuși limite. În Țara Rebelilor propune caractere care facilitează identificarea, dar edulcorarea grafică și textuală a realităților unei astfel de intervenții netezește o narațiune care se termină într-o poveste edificatoare apropiată de o idilă oarecum credibilă.

Cuvinte cheie: UE, BD, acțiune umanitară, instrument de comunicare, instrumentalism.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă