Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2016  
         
  Articol:   ANTI-UMORUL AMERICAN SI COMEDIA TELEVIZATĂ SPANIOLĂ A SECOLULUI 21 / AMERICAN ANTI-HUMOR AND 21ST CENTURY SPANISH TELEVISION COMEDY.

Autori:  EDUARDO BARROS GRELA.
 
       
         
  Rezumat:  Anti-umorul American si Comedia televizată spaniolă a secolului 21. Acest articol studiază legăturile între spectacolele de comedie americane și cele spaniole, bazându-se pe studiul de caz Muchachada Nui. Se analizează, astfel, influenţa acestora asupra culturii audio-vizuale contemporane americane, pentru a descoperi proiecțiile asociative ale spectacolului spaniol ca manifestare umoristică și de interogare a identitații naționale. 
Muchachada Nui expune interpretări satirice acide ale “Spaniolizării”, utilizând parodia ca instrument de decontextualizare pentru a produce umor, în principal prin imitarea unor celebrități americane ale anilor 70 și 80 în contextul Spaniei contemporane.Muchachada rescrie puterea anti-umorului, prin aplicarea unor trasături hiperbolice de “Spaniolizare” asupra personajelelor altor țări, personaje ce sunt în mod curent demodate în Spania. Alienarea ulterioară pe care o conferă această practică cetățenilor spanioli din punctul de vedere al identității naționale devine recipientul absurdului, proces specific teatralizării scenice anti-umor din Muchachada Nui. 

Cuvinte cheie: Anti-umor, televizare americană, televizare spaniolă, identitate națională, umor, Muchachada Nui, studii culturale, Studii Media.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă