Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2016  
         
  Articol:   ANNI DIE PIOMBO – DIE BLEIERNE ZEIT : O ABORDARE COMPARATIVĂ / ANNI DI PIOMBO – DIE BLEIERNE ZEIT : REGARDS CROISÉS.

Autori:  CARMELA LETTIERI, CATHERINE TEISSIER.
 
       
         
  Rezumat:  Anni die Piombo – Die bleierne Zeit : o abordare comparativă. Acest articol îți propune să studieze în manieră contrastivă perioada astfel denumită în Italia și în Germania, îndreptându-se întâi spre semnificația acestei expresii și a utilizării sale. Analizăm apoi violența teroristă a anilor șaptezeci în cele două țări, în funcție de sistemul social, economic și politic în care s-a produs. Propunem apoi o cronologie comparată a principalelor evenimente pentru a aborda în cele din urmă aspectele de iconografie și de iconizare a anilor de plumb.

Cuvinte cheie : Anii de plumb , terorism , iconizare , violență , benzi desenate
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă