Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2016  
         
  Articol:   DIFERITE ASPECTE ALE TEMPORALITĂȚII ÎN ROMANUL ORATORIUL DE CRĂCIUN AL LUI GÖRAN TUNSTRÖM / TEMPS ET TEMPORALITÉ DANS L’ORATORIO DE NOËL DE GÖRAN TUNSTRÖM.

Autori:  ROXANA-EMA DREVE.
 
       
         
  Rezumat:  Diferite aspecte ale temporalității în romanul Oratoriul de Crăciun al lui Göran Tunström. Cele mai multe scrieri despre romanul Oratoriul de Crăciun al lui Göran Tunström s-au concentrat pe diversitatea elementelor narative, aducând astfel o valoroasă contribuție lingvistică și stilistică. Cu toate acestea, prin analiza chestiunii complexe a timpului și a temporalității, sperăm să demonstrăm că amintirile legate de familie și de copilărie pot depăși timpul prezent, aruncând astfel o nouă lumină asupra “diversalității” acestui roman atât ficțional cât și autobiografic.

Cuvinte cheie: timp, spațiu, temporalitate, tată, copilărie, moarte, absență, distanță.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă