Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2016  
         
  Articol:   ÎNVĂȚAREA LIMBILOR STRĂINE ÎN CLASELE MULTICULTURALE ȘI MULTILINGVISTICE ALE SOCIETĂȚII ACTUALE / FOREIGN LANGUAGE LEARNING IN TODAY’S MULTICULTURAL AND MULTILINGUAL CLASSROOMS.

Autori:  RALUCA POP.
 
       
         
  Rezumat:  Învățarea limbilor străine în clasele multiculturale și multilingvistice ale societății actuale. Acest studiu a încercat să evidențieze faptul că învățarea unei limbi străine implică abilitatea unui individ de a comunica eficient în diverse context culturale și lingvistice. De aceea, într-o societate în care se intensifică latura multiculturală este necesară dezvoltarea unei competențe care să faciliteze transferurile culturale și lingvistice. Lucrarea de față oferă detalii despre obstacole și aspecte pozitive în contextul învățării unei limbi străine într-un cadru multicultural și multilingv. 

Cuvinte cheie: învățarea limbilor străine, multiculturalitate, multilingvism, context cultural, educația formală.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă