Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2016  
         
  Articol:   EXPLORAREA LITERATURII STRĂINE ÎNTR-UN CONTEXT NOU. HAMSUN, ”FOAMEA” ȘI STUDENȚII ROMÂNI / Å MØTE FREMMED LITTERATUR I NY KONTEKST. HAMSUN, SULT OG RUMENSKE STUDENTER.

Autori:  MARTHE BERG REFFHAUG.
 
       
         
  Rezumat:  Explorarea literaturii străine într-un context nou. Hamsun, ”Foamea” și studenții români. Acest articol are drept scop observarea gradului de înțelegere de către studenții români de limba norvegiană al romanului ”Foamea” de Knut Hamsun. În plus, el urmărește cum acest lucru afectează participarea lor la un eveniment special în care un profesor norvegian ține o prelegere despre acest roman. Articolul explică cum studenții necesită o ghidare explicită din partea profesorilor lor în cazul unor astfel de evenimente, asa încât procesul de învățare să fie unul efectiv. Totodată, articolul evidențiază faptul că astfel de evenimente trezesc curiozitatea studenților în ce privește lectura literaturii norvegiene și dezvoltarea cunoștințelor lor de limba norvegiană.

Cuvinte cheie: educație, efectul învățării, literatură norvegiană, didactică norvegiană, Hamsun
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă