Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2016  
         
  Articol:   FOLOSIREA DUBLEI ARTICULĂRI ÎN NORVEGIANA VECHE / BRUK AV DOBBEL BINDING I GAMMALNORSK.

Autori:  FARTEIN TH. ØVERLAND.
 
       
         
  Rezumat:   Folosirea dublei articulări în norvegiana veche. Acest articol își propune să prezinte câmpul de acțiune și modalitățile de utilizare a dublei articulări în norvegiana veche. Dubla articulare e definită în acest studiu astfel: un substantiv comun la forma articulată un determinant demonstrativ. Folosirea formei duble pentru a exprima articularea era opțională în norvegiana veche și, din această cauză, este interesant să descoperim motivația modului în care a fost folosită. Noutatea articolului este aceea de a arăta că folosirea dublei articulări era foarte restrânsă și că distribuția între textele analizate este extrem de inegală.

Cuvinte cheie: norvegiană veche, dublă articulare, sintaxă, morfologie, interogare bancă de arbori, gramatică dependențială.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă