Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2016  
         
  Articol:   LIV ULLMANN ȘI SURORILE EI – ESEU DESPRE EGALITATEA DE GEN, LIBERTATEA ÎNREGISTRATĂ DE PRODUCȚIILE DE FILM ȘI DE TELEVIZIUNE DIN NORVEGIA / LIV ULLMANN OG HENNES SØSTRE – ET ESSAY OM LIKESTILLING, PRODUKSJONSFORHOLD OG REPERTOARFRIHET I NORSK FILM OG FJERNSYN.

Autori:  JAN ERIK HOLST.
 
       
         
  Rezumat:  Liv Ullmann și surorile ei – eseu despre egalitatea de gen, libertatea înregistrată de producțiile de film și de televiziune din Norvegia. Acest articol se ocupă de producțiile de film și televiziune din Norvegia. Norvegia deține o poziție importantă în ceea ce privește rolul jucat de femei regizor datorită politicilor guvernamentale în domeniu. Prezentul articol descrie dezvoltarea acestui fenomen după cel de-al doilea război mondial. 

Cuvinte cheie: diferență de gen, Liv Ullmann, producție de teatru și film, dramă.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă