Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2016  
         
  Articol:   CUM SĂ CREEZI PUNȚI DE LEGĂTURĂ PRIN SIMȚURI MULTICULTURALE. ROLUL FILMULUI ȘI AL LITERATURII ÎN SOCIETATEA CONTEMPORANĂ / Å SKAPE BROER MED FLERKULTURELL SANSING. FILMENS OG LITTERATURENS ROLLE I DAGENS SAMFUNN.

Autori:  ADRIANA MARGARETA DANCUS.
 
       
         
  Rezumat:  Cum să creezi punți de legătură prin simțuri multiculturale. Rolul filmului și al literaturii în societatea contemporană. Pornind de la trei exemple norvegiene din anii 2000, două filme de ficțiune și o antologie de nuvele, acest articol demonstrează rolul filmului și al literaturii în modelarea răspunsurilor noastre emoționale în ceea ce privește persoanele provenite dintr-un alt mediu și cu o un alt orizont interpretativ decât al nostru. În primul rând articolul elucideaza modul în care filmul și literatura ne pot expune la ceea ce ne este necunoscut, străin și neplăcut și ne pot reface emoțional în așa fel încât să creeze punți de legătură între oameni ce trăiesc cot la cot într-o societate multiculturală.

Cuvinte cheie: literatură, film, simțuri multiculturale, Norvegia.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă