Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2016  
         
  Articol:   CORPUL LIMBII, LIMBA CORPULUI. DESPRE ORIZONTUL POETIC AL HANNEI AGA / SPRÅKETS LEGEME, KROPPENS TALE. OM HANNE AGAS POETISKE INNSIKT.

Autori:  MARIA SIBINSKA.
 
       
         
  Rezumat:  Corpul limbii, limba corpului. Despre orizontul poetic al Hannei Aga. Autorul acestui articol prezintă principalele caracteristici ale universului poetic al lui Aga, una dintre cele mai recunoscute autoare din Norvegia, a cărei voce s-a făcut simțită mai ales în perioada anilor 1980-1990. Accentul se pune mai ales pe melancolie care reprezintă tonul de bază al poeticii lui Aga și care poate fi privită ca unul din conceptele cheie pe care noi înșine le avem cu privire la umanitate și cultură. Lectura poeticii lui Aga se face pornind de la teoriile despre melancolie ale Juliei Kristeva și ale lui Sigmund Freud.

Cuvinte cheie: poezie norvegiană, melancolie, psihoanaliză, Hanne Aga
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă