Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2016  
         
  Articol:   «KNEE-DEEP IN THE MUDDY WATER OF THE ROADSIDE DITCH». SPAȚIILE „ÎNTRE” DIN CÂNTECELE PENTRU COPII ALE LUI ALF PRØYSEN / «PÅ LANDEVEIENS GRØFTEKANT I SØLEVANN TIL KNES». GRENSEOMRÅDER I ALF PRØYSENS BARNEVISER.

Autori:  SVEIN SLETTAN.
 
       
         
  Rezumat:  «Knee-deep in the Muddy Water of the Roadside Ditch». Spațiile „între” din cântecele pentru copii ale lui Alf Prøysen. Cântecele pentru copii ale lui Alf Prøysen (1914-1970), cunoscut autor și artist norvegian, reprezintă o parte importantă din moștenirea sa literară și muzicală. Acest articol analizează o caracteristică a versurilor cântecelor pentru copii ale lui Prøysen, respectiv fascinația acestuia pentru zone de frontieră, adesea implicând ideea unei întâlniri existențiale dintre diferite sfere ale vieții. Un exemplu concludent se regăsește în “Den første løvetann” („Prima păpădie„), unde băiețelul care culege păpădia din șanț e prezentat ca fiind mult mai natural și plin de viață ca ceilalți copii care se plimbă pe drum cu buchete de flori în mână. În afara legăturii dintre acest copil viguros și înflorirea naturii, voi discuta și alte fenomene aflate la limita dintre lumi, cum ar fi spre exemplu legătura dintre copii și animale sau lucruri ori legătura dintre copii și adulți.

Cuvinte cheie: literatură pentru copii, cântece pentru copii, margini.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă