Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2016  
         
  Articol:   VA SUPRAVIEȚUI UMANITATEA? PIESA JEG FORSVINNER A LUI ARNE LYGRE / OVERLEVER MENNESKELIGHETEN? ARNE LYGRES JEG FORSVINNER.

Autori:  DRUDE VON DER FEHR.
 
       
         
  Rezumat:  Va supraviețui umanitatea? Piesa Jeg forsvinner a lui Arne Lygre. Acest articol reprezintă o analiză a unui text dramatic scris de autorul norvegian Arne Lygre. Articolul aprofundează trei strategii dramatice găsite în text și modul în care acestea pun în mișcare condițiile biologice și existențiale ale vieții sociale din societatea contemporană. Printre întrebările importante ridicate de text se numără tema identității și a empatiei sau a compasiunii și posibilele consecințe ale evoluției conștiinței.

Cuvinte cheie: text post dramatic, strategii dramatice, identitate și existență, consecințe existențiale și etice, empatie și compasiune, evolutia conștiinței.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă