Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2016  
         
  Articol:   KURTBY AL LUI ERLEND LOE – BLASFEMIE ADUSĂ ÎNTREGII FAMILII? / ERLEND LOE’S KURTBY – BLASPHEMY FOR THE WHOLE FAMILY?.

Autori:  ELISE SEIP TØNNESSEN.
 
       
         
  Rezumat:  Kurtby al lui Erlend Loe – blasfemie adusă întregii familii? Acest articol prezintă receptarea publică a celei de-a cincea cărți din seria pe care Erlend Loe a scris-o despre Kurt, pornind de la o analiză a fragmentelor în avanpremieră, a recenziilor sau a comentariilor asupra textului, preluate din ziare norvegiene. Romanul în cauză a fost considerat provocator din cauza referințelor către o crimă din viața reală ce a avut loc în Suedia, acest lucru etichetându-l drept o ”blasfemie adusă întregii familii”. Această descriere apare recurent în discursul public despre carte. Printre chestiunile care vor fi discutate în acest articol se numără întrebarea dacă acest roman este sau nu o blasfemie, respectiv modul în care cartea poate stabili o punte de comunicare cu o audiență formată din copii.

Cuvinte cheie: literatură pentru copii, blasfemie, dublă comunicare, critică literară, religie.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă