Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2016  
         
  Articol:   FICȚIUNE - TRAUMĂ ȘI IMAGINI MEDIA ÎN DOUĂ ROMANE NORVEGIENE / TRAUMA FICTION AND MEDIA IMAGES IN TWO NORWEGIAN NOVELS.

Autori:  UNNI LANGÅS.
 
       
         
  Rezumat:  Ficțiune - traumă și imagini media în două romane norvegiene. Acest articol analizează descrierile media din două nuvele norvegiene contemporane și anume Heimfall. Ei juleforteljing (2012), a lui Eirik Ingebrigtsen și Sekundet før (2010), a lui Øyvind Vågnes. Scopul lucrării este de a evidenția felul în care autorii folosesc imaginile media într-o ficțiune - traumă, având ca punct de pornire câteva reflecții asupra imaginii fotografice. Similară imaginilor traumatizante, fotografiile pot fi descrise ca fiind precise și decontextualizate, în timp ce folosirea unor imagini media larg răspândite duce la o dezvăluire copleșitoare și la o contextualizare generală a unui eveniment traumatic.

Cuvinte cheie: ficțiune, traumă, imagini traumatizante, ekphrasis.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă