Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2015  
         
  Articol:   RIVALITATEA MIMETICĂ ÎN ROMANUL LUI TRISTAN ÎN PROZĂ: CONSIDERAȚII ASUPRA LUI KAHEDIN. / RIVALITÉ MIMÉTIQUE DANS LE ROMAN DE TRISTAN EN PROSE : CONSIDÉRATIONS SUR KAHEDIN.

Autori:  ALEXANDRA ILINA.
 
       
         
  Rezumat:  Rivalitatea mimetică în Romanul lui Tristan în proză: considerații asupra lui Kahedin. Acest gigant textual în care se combină legenda tristaniană, legenda Graalului și cea arturiană este și unul dintre primele romane în interiorul căruia se manifestă o conștiință a textului necunoscută scrierilor anterioare. Conștiința de sine a textului se arată prin perspectiva critică la adresa idealurilor cavalerești practicate de romanul arturian. Articolul își propune să investigheze un personaj complex și straniu, Kahedin. Situat printre puținii sinucigași ai literaturii medievale, acesta este contaminat de rivalitatea mimetică și este atât o victimă a propriei dorințe, cât și practicantul lui discurs auto-referențial inovator.

Cuvinte cheie: Tristan în proză, Kahedin, rivalitate mimetică, literatură arturiană
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă