Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2015  
         
  Articol:   RAPORTUL DINTRE GENITIV ȘI NOȚIUNEA DE DEFINITUDINE ÎN ENGLEZĂ, FRANCEZĂ ȘI ARABĂ / LE RAPPORT ENTRE LE GÉNITIF ET LA NOTION DE DÉFINITUDE EN ANGLAIS, FRANÇAIS ET ARABE.

Autori:  YOUSRA SABRA.
 
       
         
  Rezumat:  Raportul dintre genitiv şi noţiunea de definitudine în engleză, franceză şi arabă. Conform demersului contrastiv și în același timp în acord cu dinamismul sistemului propus de Guillaume, structura genitivului intră în relație cu noțiunea de definit/indefinit în cele trei limbi, anume engleză, franceză și arabă. În fapt, genitivul nu poate fi realizat în aceste limbi fără a interveni noțiunea de definitudine. Pe de altă parte, procesul incidenței dintre posedat și posesor tinde să definească natura fiecăreia dintre aceste două entități puse în relație. Privim în acest articol toate permutările posibile ale acestei construcții.

Cuvinte cheie: structură genitivală, definit/indefinit, incidență, psihomecanică, anexare în arabă
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă