Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2015  
         
  Articol:   CRONOLOGIE NOȚIONALĂ ȘI AUXILIARITATE ÎN PORTUGHEZĂ : EXEMPLUL VERBULUI TER / CHRONOLOGIE NOTIONNELLE ET AUXILIARITÉ EN PORTUGAIS : L’EXEMPLE DU VERBE TER.

Autori:  JOSÉ MANUEL CATARINO SOARES.
 
       
         
  Rezumat:  Cronologie noţională şi auxiliaritate în portugheză : exemplul verbului ter. În limbile romanice şi în cele germanice, se constată o puternică legătură între cronologia noţională a lexemelor şi verbele susceptibile de a avea rol de auxiliare. Psihomecanismul subducţiei interne (= dematerializarea lexicală episodică ) este faptul revelator al acestei conexiuni. În prezentul articol îmi propun să analizez această legătură raportându-mă la unul dintre verbele auxiliare principale din portugheză, anume verbul ter (a avea).

Cuvinte cheie: cronologie noţională, subducţie internă, auxiliaritate, portugheză
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă