Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2015  
         
  Articol:   FILOGENIA LIMBAJULUI. MIGRAŢII ÎN AFARA AFRICII. CLASIFICAREA LIMBILOR / PHYLOGENY OF LANGUAGE, MIGRATIONS OUT OF AFRICA AND LANGUAGE CLASSIFICATION.

Autori:  JACQUES COULARDEAU.
 
       
         
  Rezumat:  Filogenia limbajului. Migraţii în afara Africii. Clasificarea limbilor. De la lecţii ale lui Guillaume (1958-1960) şi de la teoria sa privitoare la cele trei arii, voi trece la filogenia limbajului datorată lui Teyssier, precum şi la cele trei articulări ale sale, apoi la migraţiile în afara Africii, la cele trei regiuni ocupate şi la cele trei familii de limbi : semitice, izolante şi aglutinante/sintetice-analitice construite pe baza primei, a celei de a doua şi a celei de a treia articulaţii filogenice. Această migraţie a trebuit să părăsească Africa pe când limbajul ar fi atins acest nivel de articulare. Se cuvine să evaluăm teoria celor trei arii formulată de Guillaume.

Cuvinte cheie : În afara Africii, Semitic, Izolant, turcic, sintetic/analitic
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă