Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2015  
         
  Articol:   VALOAREA INFINITIVULUI ÎN SISTEMELE VERBALE ALE ENGLEZEI ŞI ALE FRANCEZEI / LA VALEUR DE L’INFINITIF DANS LE SYSTÈME VERBAL DE L’ANGLAIS ET DU FRANÇAIS : QUESTIONS SOULEVÉES PAR UNE ÉTUDE CONTRASTIVE.

Autori:  PATRICK J. DUFFLEY.
 
       
         
  Rezumat:  Valoarea infinitivului în sistemele verbale ale englezei și ale francezei. Psihomecanica propune în mod esențial aceeași valoare pentru formele numite infinitiv în sistemul verbal al englezei și al francezei, cea de a evoca un eveniment complet virtual, corespunzând unei poziții sistematice a verbului plasat integral deasupra liniei temporalităţii nontraversate. Se demonstrează în acest studiu contrastiv al englezei și al francezei că nici infinitivul francez, nici infinitivul englez nu corespund acestei poziționări anterioare față de eveniment. În plus, se arată că termenul infinitiv nu trimite la aceeași valoare în franceză și în engleză, ceea ce conduce la formularea unui avertisment față de terminologia gramaticală.

Cuvinte cheie : infinitiv, aspect, verb, lingvistică contrastivă, terminologie
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă