Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2013  
         
  Articol:   POEZIA CARAIBIANĂ ÎN MAREA BRITANIE, SPAŢIU LITERAR DE SCHIMBARE CULTURALĂ / CARIBBEAN POETRY IN BRITAIN, A LITERARY SITE OF CULTURAL CHANGE.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Poezia caraibiană în Marea Britanie, spaţiu literar de schimbare culturală. După cum arată literatura caraibiană publicată pe ambele maluri ale Oceanului Atlantic, limbajul și stilul literar se pot îmbina cu dezbaterile teoretice contemporane pentru a reflecta schimbarea culturală. Acest eseu se centrează pe operele mai multor poeți caraibieni, care au publicat și au primit prestigioase premii în Marea Britanie și în Caraibe. Sunt evidențiate o parte dintre atributele performative specifice, a căror valoare reiese din modul de abordare a diverselor stadii de transformare culturală postcolonială și din modificarea unor aspecte privind canonul literar britanic.

Cuvinte cheie: poezie caraibo-britanică, Edward Brathwaite, E. K. Brathwaite, Derek Walcott, David Dabydeen, Grace Nichols, John Agard, E. A. Markham, Fred D’Aguiar, Dorothea Smartt.

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă