Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2013  
         
  Articol:   BURLACUL SENSIBIL ŞI TRIUNGHIUL INCESTULUI. GOUVERNAIL DIN “ATHÉNAÏSE” ŞI THE AWAKENING DE KATE CHOPIN / THE SENSITIVE BACHELOR AND THE TRIANGLE OF INCEST. GOUVERNAIL IN KATE CHOPIN’S “ATHÉNAÏSE” AND THE AWAKENING.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Burlacul sensibil și triunghiul incestului. Gouvernail din “Athénaïse” și The Awakening de Kate Chopin. Lucrarea de față propune reinterpretarea personajului Gouvernail din “Athénaïse” și The Awakening prin contestarea tezei argumentate de Joyce Dyer în “Gouvernail, Kate Chopin’s Sensitive Bachelor.” Deși suntem de acord că “Athénaïse” se bazează pe un triunghi amoros și că declamația lui Gouvernail din The Awakening are o importanță majoră, în opinia noastră, triunghiul amoros amintit mai sus ascunde, de fapt, unul incestuos, iar declamația se referă la preferințele sexuale ale lui Gouvernail și nu la moravurile celorlalți meseni.

Cuvinte cheie: Cuvinte cheie: triunghi amoros, incest, homosocialitate, bisexualitate, familie, căsătorie, tabuuri, homographesis

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă