Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2013  
         
  Articol:   IMAGINÂND IUBIREA CA SCRIITOARE / IMAGINING LOVE AS A WOMAN WRITER.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Imaginând iubirea ca scriitoare. Lucrarea se concentrează pe excepția de la regula reprezentării iubirii ca pasiune în literatura amoroasă de secol optsprezece și nouăsprezece. După identificarea surselor culturale ce promovează înțelegerea iubirii ca pasiune mortală, autoarea analizează modul în care literatura scrisă de femei se distanțează de reprezentarea pasională a iubirii, în favoarea unei reprezentări raționale. Studiul de caz se bazează pe romanul Mândrie și prejudecată. Concluzia este aceea că, în literatura amoroasă scrisă de femei, avem de-a face cu un nou tip de relație dintre masculin și feminin și cu o poetică a iubirii diferită.

Cuvinte cheie: Jane Austen, discursul rațiunii, iubirea-pasiune, coduri corporale, scriitoare, teatrul seducției, eros și agape, personajul masculin în ficțiunea amoroasă, metafore ale iubirii.

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă