Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2013  
         
  Articol:   „DULCEA PATRIE VECHE, DULCEA PATRIE NOUĂ: COMPARAŢILE ÎNTRE ROMÂNIA ŞI GERMANIA LA KARIN GÜNDISCH” / „DIE LIEBE ALTE HEIMAT, DIE LIEBE NEUE HEIMAT“: RUMÄNIEN UND DEUTSCHLAND IM VERGLEICH BEI KARIN GÜNDISCH.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  „Dulcea patrie veche, dulcea patrie nouă: Comparațiile între România și Germania la Karin Gündisch”. Lucrarea de față își propune să evidențieze comparațiile explicite între Germania și România din textele autoarei de cărți pentru copii Karin Gündisch, reprezentantă a minorității germane din Romania și care a emigrat în Germania în anii ’80. De asemenea se analizează relația dintre termenii geografici nume de țări, precum ‘Germania’ și ‘România’, și termeni cu o calitate mai degrabă individuală precum ‘Heimat’ [pământ natal, patrie], ‚Heimatland’/‘Heimatort’ [țară/loc de baștină] în contextul emigrării și al adaptării.

Cuvinte cheie: literatură pentru copii, Karin Gündisch, emigrare, adaptare, comparație, acasă, patrie, oraş natal.

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă