Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2012  
         
  Articol:   ARHITECTURA SISTEMULUI VERBAL SPANIOL: DESCRIEREA ŞI ANALIZA ROLULUI SEMNIFICANTULUI / ARCHITECTURE DU SYSTÈME VERBAL ESPAGNOL ACTUEL : DESCRIPTION ET ANALYSE DU JEU DU SIGNIFIANT.

Autori:  STÉPHANE PAGÈS.
 
       
         
  Rezumat:  Arhitectura sistemului verbal spaniol: descrierea şi analiza rolului semnificantului. Pornind de la descrierea semnificantului, vom încerca să degajăm logica subiacentă care structurează arhitectura sistemului verbal actual şi să punem în evidenţă capacităţile referenţiale ale unor paradigme verbale. Analiza pare să confirme, pe de o parte, pertinenţa unei conceperi deictice a sistemului verbal în care locutorul constituie reperul axial şi, pe de altă parte, fundamentul valorii degresive a formei în -ra prin raportare la forma în -se.

Cuvinte cheie: lingvistică spaniolă, verb, semnificant, analogie, sistem. 

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă