Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2004  
         
  Articol:   RECENZII - SCURTĂ INTRODUCERE ÎN LINGVISTICA șI FILOLOGIA ROMANICĂ DE LORENZO RENZI ŞI ALVISE ANDREOSE, PREPRINT 2002, CENTRUL DE PRESĂ AL PALATULUI MALDURA / RECENSIONE - BREVE INTRODUZIONE ALLA LINGUISTICA E FILOLOGIA ROMANZA DI LORENZO RENZI E ALVISE ANDREOSE, PREPRINT 2002, CENTRO STAMPA DI PALAZZO MALDURA.

Autori:  MARIANA ISTRATE.
 
       
         
  Rezumat:  Suntem preveniţi de la început. Breve Introduzione alla Linguistica e Filologia romanza reprezintă un instrument de lucru adresat studenţilor italieni de la Litere şi Filosofie care şi-au început studiile după 2001. Adică la data când în Italia au intrat în vigoare „i Nuovi Ordinamenti delle Lauree”. Este vorba de o restructurare a învăţământului universitar italian în două etape: una de trei ani, în care se predau elementele esenţiale, iar cea de a doua mai amplă, de studii aprofundate, menită să formeze specialişti în diferite domenii. Cu modestia care îl caracterizează, profesorul Renzi atenţionează cititorul că are în faţă doar un manual, destinat să substituie în predare o lucrare amplă, Introduzione alla filologia romanza, devenită în timp Nuova Introduzione alla filologia romanza, la a cărei elaborare şi punere la zi autorul a lucrat o viaţă.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă